Info

Sophiq is de leverancier van de gelijknamige, nieuwe generatie managementsoftware waarmee bedrijven hun besturing en managementinformatie op een snelle en intelligente wijze kunnen inrichten. De kern van Sophiq wordt gevormd door een team van innovatieve experts met jarenlange ervaring op het gebied van Corporate Performance Management, Business Intelligence, Data Warehousing en procesoptimalisatie met behulp van moderne IT-applicaties.

Sophiq is in 2007 opgericht door Business Intelligence experts die de ambitie hadden om verbeteringen te realiseren in de besturing van organisaties. Dat heeft geresulteerd in praktische en direct toepasbare oplossingen op het gebied van Business Intelligence. Zo hebben wij veel profit en non-profitorganisaties geholpen met het verbeteren van hun informatievoorziening zodat zij grip kregen op hun prestaties.Met de opkomst van krachtige cloudgebaseerde technologieën, werd het mogelijk om deze oplossingen door te ontwikkelen, waarmee wij onze visie op besturing daadwerkelijk konden realiseren. Vanuit ons competence center leveren wij Sophiq ‘in the cloud’. Dit biedt de klant gemak en maakt het ook financieel aantrekkelijker door de transparante abonnementsstructuur. Bovendien is Sophiq effectief en snel te integreren in bestaande IT-omgevingen. De technische exploitatie en de hosting verloopt via een datacentrum dat voldoet aan alle vereiste NEN-normen.
Sophiq is gevestigd in Amersfoort. Daar organiseren wij ook onze Round Tables. Als kennisintensieve organisatie geloven wij namelijk in kennisdeling: eerst delen, dan vermenigvuldigen. Het doel van deze Round Tables is organisaties samen te brengen zodat ze ervaringen en kennis kunnen uitwisselen om hun organisatiebesturing verder te verbeteren. Meer daarover vindt u op de communitywebsite van Round Tables. Daarnaast betrekken wij onze klanten actief bij de innovatie van onze producten. Ook dit doen we door kennisdeling en door gezamenlijk als partners te investeren in vernieuwing. Wij delen op die manier niet alleen de inspanningen en uitdagingen, maar vooral ook de mooie uitkomst die dit oplevert! Sophiq wordt financieel ondersteund door investeerders die de kracht en het potentieel van onze oplossing hebben onderkend en ons helpen het product verder te ontwikkelen.