Programmamanagement

Om ambities te bereiken maken organisaties steeds vaker gebruik van een programmatische manier van werken. Een programma brengt samenhang in alle inspanningen, betrokken partijen en afhankelijkheden, nodig om een ambitie te verwezenlijken. Daarnaast brengt het aandacht voor de te behalen baten.

  • Werkt u al gestructureerd naar uw ambities toe of blijft de ad-hoc cultuur regeren?
  • Stuurt u op het controleren en beheersen van de bedrijfsmatige aspecten, of op het creëren van verandering, vernieuwing en verbetering?
  • Hoe kan u de inzet van uw schaarse middelen optimaliseren om de beste waarde te leveren?

De wereld verandert steeds sneller. De druk op snel en goed veranderen wordt steeds groter. Het slagen van programma’s wordt daarom een steeds belangrijker onderdeel van het succes van uw organisatie!

Sophiq_Programmamanagement boom

Sophiq toont de inspanningen, projecten en risico’s bij ieder programma.

Interactieve workshops
Samen met Round Tables Community organiseert Sophiq maandelijks interactieve workshops over Projectsturing. Hier ontmoet u gelijkgestemden uit diverse branches die graag hun kennis en ervaringen delen.

Ook samen met collega programmamanagers werken aan succesvolle programmasturing? Bekijk hier ons programma.

Werken aan programma’s
Naast onze workshops via Round Tables Community is Sophiq enthousiast over het initiatief werken aan programma’s. Interactief werken programmamanagers samen om hun professie verder te brengen. Een van de spin-off initiatieven is het programmanagement canvas. Het Canvas biedt een uitstekende basis voor het design van uw programma. Vervolgens kunt u met dit design uw besturing inrichten in Sophiq!